Annonsera enligt gällande rekommendation

I dag skriver vi om spel i media och hur detta är en ständig process som ofta förändras under tid, med konsekvenser för olika parter och intressenter.

I en artikel i Resumé kan vi läsa att de stora tidningarna som Expressen och Aftonbladet har valt att följa branschorganisationen TU:s rekommendationer om spelannonser och hur dessa ska vara utformade när de publiceras i tidningar, som läses i hela landet och av många som är under 18 år samt av många som redan har spelproblem. Några av de riktlinjer man nu valt att följa listas i samma artikel och kan i korta sammandrag beskrivas så som principerna listade här nedan:

 

  • Stopp för annonsbudskap om bonusar.
  • Gemensam annonsmärkning.
  • Stopp för anonyma vinnarberättelser.
  • Säljbolag etc måste följa TU:s rekommendationer.

 

Flera rekommendationer till de som vill annonsera om spel är att spelannonserna ska vara:

 

  • Tydligt annonsmärkta
  • Ange sponsorsmedverkan
  • Ej vilseleda eller riktas mot minderåriga

 

Tydlighet och faktamässig korrekthet

Rekommendationerna som TU förmedlar ska enligt deras egna sätt att se på det tillåta tydliga och faktamässigt korrekta annonsbudskap om bonusar, men detta kommer inte att vara med i tidningen Expressen tills vidare. Men som sagt är fältet i ständig utveckling och process, så hur det ser ut inom en snar framtid vet nog inte alltför många ännu.

Lotteriinspektionens hemsida finns det en hel mer massa nyheter om just spelvärlden och dess händelser, pressmeddelanden på området samt remissvar i detta högaktuella ämne. På samma hemsida kan man även läsa om olika tillstånd och spelformer, lagar kring spelande och för spelbolag, spelandets avigsidor som man alltid bör tänka på och bära med sig, samt om myndigheten i stort.

För den som vill spela finns det dock en hel massa tillgängliga annonser att titta in, och det är fullt möjligt att till exempel spela på skattefria casinon på nätet och därmed kunna vinna mer.