Pokerrobotar och enarmade banditer

Idag skriver vi om en pokerrobot som kammat hem miljoner trots att den enligt sina grundare skulle spela sämre än en människa. Vi skriver även om Zlatan, som beskriver den senaste fotbollssäsongen i PSG som poker.

 

Poker dealerPoker är riktigt roligt och spännande, men det kan vara skönt att varva med klassisk enarmad bandit för att bara ha kul och inte behöva tänka så mycket – på Slots sidan går det att prova på olika spelautomater och ha jättekul på kuppen.

I tidningen Ny Teknik kan vi läsa om hur en robot nyligen spelade hem flera miljoner på poker, trots att den innan bedömdes spela sämre nätpoker än en människa. Men den spelade som nämnt hem storvinster, och det från hela tio pokersajter. De fem männen bakom roboten frias nu från grovt bedrägeri i Svea hovrätt, trots vinster i miljonklassen. Även i VT kan man läsa om denna historia med pokerroboten.

Den fällande domen överklagades till Hovrätten som friade samtliga. Hovrätten bygger bland annat domen på de åtalades egna uppgifter om att roboten spelade sämre än de själva gjorde och att de aldrig lyckats få den att ta hänsyn till psykologiska aspekter under spelet – Ny Teknik

En säsong som påminner om poker

En annan som pratar poker, men som menar fotboll är ingen mindre än Zlatan. Han beskriver nämligen den senaste säsongen i PSG som just poker, med höga insatser och att köra all-in. Men det har gått bra, så kanske är han också en firre på just kortspelet poker. Med sin känsla för spel och sitt pokeransikte är han nog det, mer om honom kan man läsa om här.