Lagerarbetare blev miljonär i pokertävling

poker-2619048_640På en pokaltävling i Barcelona tog en ung svensk kille hem hela 9,4 miljoner kronor. Det var Europas största livepokertävling och nu kan man säga att killen gjort ett namn för sig. Sebastian Sörensson heter vinnaren, en lagerarbetare från Lund som nu alltså är miljonär. 

Pokerrobotar och enarmade banditer i all ära, men livepokertävlingar är något speciellt i sig. Och nu inte minst för lagerarbetaren Sebastian Sörensson som 27 år och från Lund, som nu är miljonär efter att ha vunnit en livepokertävling i Barcelona nyligen.

Tävlingen inleddes 20 augusti

Pokertävlingen inleddes den 20 augusti, och från början var det 1682 deltagare som tävlade om storpotten. Och i slutet stod en glad vinnare. Sebastian Sörensson från Lund som hade gjort sitt livs spel. Sebastian ska ha varit en riktig underdog under tävlingen, och livetävlingen i Barcelona var den andra som han någonsin deltagit i vad gäller tävlingar i den klassen. Och säkerligen ångrar han sig inte, eftersom han fick åka hem en aning mer känd, och rik. Nu återstår att se om Sebastian satsar helhjärtat på spelandet, eller om han blir kvar på lagret därhemma, där han verkar trivas bra.

Började med onlinepoker

Sebastians intresse för spel och inte minst poker startade med att han började spela onlinepoker när han var 18 år gammal. Sedan gick han över till sportbetting och annan betting, och nu har han alltså vunnit Europas största livepokertävling. Han har tidigare bettat på USA:s presidentval, såhär skriver Expressen om det:

”Att Donald Trump skulle väljas till USA:s president var det få som trodde – och den osannolika vinsten uppgraderade Sebastians spelkassa till över 100 000 kronor.”