Smyga sig till en vinst

Alla spelare som är med i pokermatcher med stora vinster har en strategi för hur de ska vinna. Vissa går ut hårt och vinner på att dels bluffa och skrämma sina motståndare, medan andra går ut för att inte vara märkbar och smyga sig till vinsten. Fördelar finns med båda strategierna och beroende på hur bra man är på att bluffa så kan det vara det bästa sättet att ta hem vinsten på. Är man däremot lite sämre på att bluffa och ser att ett aggressivt spel skulle sätta stopp för ens spel så är det lika bra att låta bli. En som har använt smygandet som vinnande koncept är Anders från Östersund:

”Strategin inför finalen var att smyga sig till finalbordet och enligt Anders Lindström låg han sist ända fram till finalbordet då han vann två potter på raken. Då vände spelet.

– Jag är i vanliga fall en väldigt ödmjuk person så att gå in i tävlingen och kaxigt säga att jag är bäst var inte likt mig. Kul att jag fick rätt, säger Anders Lindström.”

Att sätta sin egen strategi

Det finns ett flertal strategier som man använder sig av i spel, man kan välja att skifta emellan dessa och använda sig av olika strategier för olika omgångar. Men huvudsaken är att man väljer en och håller sig till den. Det kan alltså vara en nackdel att börja starkt och kaxigt för att sedan bli lågmäld och köra ett mer anonymt spel, du är redan sedd vid det laget och det blir en för stor omställning. Att spela med en strategi runt ett bord är som sagt ett måste men det gäller också onlinespel, exempelvis så är Pokerstarsen plattform för spel där de flesta använder sig av samma spelstrategier. Strategierna hjälper även motståndarna att analysera ditt spel så det kan vara en klar fördel att blanda upp strategin lite.