Att spela ger många färdigheter

Att spela spel på datorn, som poker, ses av många som ett bortkastat tidsfördriv som dessutom kan sluta i ett beroende med ekonomiska skulder som följd. Ser man dock den moderna tekniken för vad den är, så är det också lättare att se på den moderna tekniken med ett mer öppet synsätt. På nätet rankas Sveriges bästa pokersidor samtidigt som alltfler startar egna bloggar och webbutiker. Samhället blir alltmer tekniskt, och dem som behärskar tekniken kommer också ha en större chans till att klara av utmaningarna som följer. Främst i arbetslivet men också i det privata.

Projekt med stora förväntningar

I Jönköping har man startat ett projekt som ska främja stadens digitala kultur med grundtanken att dagens mycket teknikintresserade ungdomar också är framtidens företagare. Anders Westman som är ansvarig för projektet berättar mer:

”Dagens samhälle präglas av teknik och det blir allt lättare att fastna framför datorn eller telefonen i timtal. Det kan vara dataspel, animation, fotografering eller bloggare som sitter hemma framför datorn och egentligen utvecklar ett företag, menar Andreas Westman.”( Läs mer av artikeln)

Att spela poker på nätet kan ge många fördelar om man lär sig att utnyttja dem på rätt sätt. Bakom ett spel på en bra pokersajt behövs strategier och ett utnyttjande av ens egna erfarenheter. Samma sak gäller många av de spel och sysselsättningar som sker på nätet. Kanske något som fortfarande verkar förvirrande för de äldre generationerna, men en del av livsstilen för de yngre.